Pražská šunka

Recept na oblíbenou domácí šunku.


4.69x
0

Ingredience

1 lžícecukr
sůl
1 lžícemléko
1 kgvepřová plec
2 dkgřeznická sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na 5 cm velké kostky. K masu přidáme lžíci mléka, lžíci cukru, řeznickou sůl a pak ještě podle potřeby dosolíme. Vše pořádně promícháme. Maso natlačíme do ešusu nebo do formy na šunku a necháme v chladničce 3 - 4 dny odpočívat. Potom nádobu pořádně uzavřeme gumičkami nebo provázkem. Pražskou šunku vaříme 2 hodiny v hrnci. Potom ji zchladíme vodou a necháme 12 hodin v chladničce odpočívat a chladnout. Pak nádobu otevřeme a můžeme si pochutnat na skvělé domácí pražské šunce.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pražská šunka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena