Pražené mandle

Pražené mandle připravíte jednoduše sami. Jsou vhodné k večernímu posezení, k vínu nebo drinkům.


3.6180x
20 min
3×

Postup přípravy

Mandle vhodíme do vroucí vody a necháme minutu povařit. Scedíme je a oloupeme. Slupka jde po spaření krásně sloupnout.

V kastrolku nebo menší pánvi rozpálíme olej. Olej by měl dosahovat alespoň do 1 - 2 centimetrů výšky kastrolku, aby byly mandle v oleji ponořené. Mandle nasypeme do rozehřátého oleje a pražíme, dokud nezískají tmavší barvu. Smažíme je asi 2 minuty a hlídáme je, abychom je nespálili. Nejlepší způsob pražení je ale ve fritovacím hrnci. Pokud ho máte, rozhodně opražíme mandle raději v něm.

Opražené mandle z oleje vyjmeme a dáme do misky, přisypeme lžičku soli a promícháme. Potom prosolené pražené mandle přesypeme na papírový ubrousek, který z nich nasákne přebytečný olej. Upražené mandle přendáme z ubrousku na talířek nebo mističku a podáváme jako chuťovku k vínu.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pražené mandle

Zpět na recept