Další recept na trochu odlišnou verzi kečupu plného vitamínů.
Hodnocení
4.7
/ 5 (26x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Rajče2 kg
Postup přípravy
Zralá masitá rajčata umyjeme, odstraníme nejedlé části a nakrájíme.
Potom je pomeleme na masovém mlýnku a prolisujeme.
Rajčatovou hmotu dáme do hrnce a vaříme do zhoustnutí.
Horký hustý protlak nalijeme do čistých umytých a vřící vodou vypláchnutých sklenic. Uzavřeme je víčkem a postavíme na plech, aby při nalévání nepukly.
Sklenice rychle převážeme celofánem, namočeným ve vodě a každou sklenici samostatně zabalíme. Sklenice s rajčatovým protlakem uložíme vedle sebe na připravené místo a zakryjeme dekou.
Vychladlé je utřeme mokrou utěrkou a uložíme na chladné a suché místo.