Do středně velkého hrnce natočíme 0,5 l vody a propasírujeme do ní 4 - 5 stroužků česneku. Poté přidáme 1/8 másla a vaříme na mírném ohni.
Ke konci vaření přidáme do polévky sůl, maggi, mletý černý pepř, majoránku a zeleninový bujon. Vše zamícháme a necháme polévku
ještě 5 minut povařit.
Pravou česnečku podáváme s nastrouhaným eidamem a s chlebovými krutony.
Když se vaří česnek, tak hořkne. Česnek se přidává vždy na konci celé přípravy.
lumik
Komentář k receptu Pravá česnečka
osminka másla byla vždy půl kostky,ale hlavně nevím proč vařit česnek s máslem,nejlepší chuť má čerstvý,jinak co kraj to jiný recept,moje babička(teď by jí bylo 130 let)opekla kousky chleba,do talíře k nim dala lžíci sádla,česnek utřený se solí,zalila vroucí vodou a jak nám chutnalo
Much
Re: máslo
Jenze tohle je soucasny recept a maslo se prodava v 250g balicku a ne v kilove kostce. No a 1/8 z 250g je = 30 gramu.
Lenka
Re: Re: Česnečka
Vynikající! Děkuji za recept.
Hanča
česnečka
Já vařím česnečku , jak mě ten den právě napadne. Jednou s vajíčkem , jindy se šunkou nebo jen tak jak je již také uvedeno a to že zaleju ingredience vařící vodou , tak to dělala moje babička a vždycky byla skvělá...přeji všem dobrou chuť a mnoho inspirací k vaření .