Povidlové škebličky

Když je chuť na něco dobrého, stačí jen pár surovin, trocha práce a domácí sladké pečivo je na světě.


4.713x
60 min
1×

Postup přípravy

Máslo necháme změknout, zakysanou smetanu vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Máslo promačkáme s moukou, špetkou soli a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Vypracujeme kouli, kterou necháme v lednici hodinu odležet.

Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která naplníme lžičkou povidel a pomocí tvoříme přeložíme. Můžeme si pomoci rukama a okraje zatlačit vidličkou, případně tvořit šátečky.

Povidlové škebličky dáme na plech vyložený pečícím papírem a dorůžova upečeme ve vyhřáté troubě. Ještě horké povidlové škebličky obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru.

Povidlové škebličky jsou dobré ihned po upečení, ale i pár dní poté, vydrží dlouho křehké.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidlové škebličky

Zpět na recept