Povidlové škebličky

Když je chuť na něco dobrého, stačí jen pár surovin, trocha práce a domácí sladké pečivo je na světě.


4.713x
60 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
200 gmáslo
370 ghladká mouka
1 kelímekzakysaná smetana

náplň

povidla

na obalení

cukr moučka
vanilkový cukr

Postup přípravy

Máslo necháme změknout, zakysanou smetanu vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Máslo promačkáme s moukou, špetkou soli a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Vypracujeme kouli, kterou necháme v lednici hodinu odležet. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která naplníme lžičkou povidel a pomocí tvoříme přeložíme. Můžeme si pomoci rukama a okraje zatlačit vidličkou, případně tvořit šátečky. Povidlové škebličky dáme na plech vyložený pečícím papírem a dorůžova upečeme ve vyhřáté troubě. Ještě horké povidlové škebličky obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru. Povidlové škebličky jsou dobré ihned po upečení, ale i pár dní poté, vydrží dlouho křehké.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidlové škebličky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena