Povidlové koblihy

Recept na obyčejné koblihy od sedmiletého kuchaře.


5.010x
45 min
1×

Postup přípravy

Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobené droždí a necháme vykynout. Do prosáté mouky dáme sůl, žloutky, máslo, rum, vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout.

Těsto na pomoučněném vále rozválíme na sílu 1 cm a kulatou formičkou vykrajujeme koblihy. Na polovinu vykrojených koleček dáme povidla, přikryjeme prázdnými kolečky a okraje kolem dokola dobře stlačíme. Koblihy necháme kynout asi 20 minut.

Na pánvi rozehřejeme olej, vkládáme do něj koblihy vrchní stranou dolů
a po obou stranách smažíme do červena.

Usmažené povidlové koblihy vyjmeme a posypeme práškovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidlové koblihy

Zpět na recept