Povidlové Hamantašén

Recept na židovské sváteční cukroví. Hamantašén (nebo také Oznej Haman) jsou připravovány ke svátku Purim.


4.58x
45 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si dvě misky. V misce první ušleháme vejce a cukr, ve druhé míse smícháme zbytek přísad na těsto. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme těsto, které rozdělíme na několik kusů a každý kus důkladně vyválíme. Pomocí vykrajovátka vykrajujeme z těsta kolečka (stačí 8 - 9 centimetrů široké). Doprostřed každého kolečka dáme 1/2 - 3/4 lžičky náplně. S náplní to nesmíme přehánět, protože při pečení mají tendenci vytékat. Plátky s náplní opatrně přehneme do tvaru trojúhelníčků a okraje přitiskneme k sobě. Nyní máme Hamantašén připravené. Předehřejeme troubu a plech s Hamantašén vložíme dovnitř a necháme péct na 175 °C po dobu cca 20 minut. Hamantašén podle chuti pocukrujeme moučkovým cukrem. Jako náplň můžeme použít také makovou náplň, marmelády, ale klidně i exotické náplně (jako například datlovou), což je v Izraeli poměrně oblíbené.
user-icon

autor Namer

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Povidlové Hamantašén

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Židovská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena