Povidlová buchta z remosky

Osvědčený recept na jemný moučník s povidlovou a tvarohovou náplní, které se při pečení krásně propojí s těstem.


5.05x
60 min

Ingredience

těsto

1 hrnekcukr
4 ksvejce
0.5 hrnkumléko
0.5 hrnkuoleje
2 hrnkypolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

náplň

0.75 hrnkucukr
2 ksvejce
500 gtvaroh
povidla
1 balíčekvanilkový cukr

podle chuti

rum
mletá skořice

podle potřeby

mléko

Postup přípravy

Nejprve si připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí.

Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko
s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme do Remosky.

Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku
s ustřihnutým růžkem. Do vzniklých čtverečků navrstvíme hromádku povidel. Povidla můžeme nahradit i kousky ovoce.

Povidlovou buchtu pečeme asi 25 minut předehřáté troubě. Tvaroh a povidla se během pečení krásně prolnou do těsta.

Povidlová buchta z remosky podáváme jako vláčný moučník ke kávě nebo čaji.

Zdroj: remoska.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidlová buchta z remosky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká