Povidlová buchta z remosky

Osvědčený recept na jemný moučník s povidlovou a tvarohovou náplní, které se při pečení krásně propojí s těstem.


5.05x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí.

Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko
s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme do Remosky.

Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku
s ustřihnutým růžkem. Do vzniklých čtverečků navrstvíme hromádku povidel. Povidla můžeme nahradit i kousky ovoce.

Povidlovou buchtu pečeme asi 25 minut předehřáté troubě. Tvaroh a povidla se během pečení krásně prolnou do těsta.

Povidlová buchta z remosky podáváme jako vláčný moučník ke kávě nebo čaji.

Zdroj: remoska.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidlová buchta z remosky

Zpět na recept