Pošírované rybí šišky

Recept je určen pro dietu při slinivce břišní. Jemné masové šišky z filetů mořských ryb připravujeme bez tuku a smažení. Podáváme s omáčkou a bramborem.


4.712x
60 min

Ingredience

2 lžícesolamyl
4 ksbílek
2 lžícehladká mouka
0.5 lžičkycitronová kůra
600 mlzeleninový vývar
1 lžícesardelová pasta
2 špetkymletý zázvor
3 špetkymletý černý pepř
800 gmražené filety z mořských ryb
1 hrstčerstvá hladkolistá petrželka

Postup přípravy

Mražené filety z mořských ryb necháme pozvolna rozmrazit. Pak maso vymačkáme, zbavíme vody a nahrubo umeleme. Umleté filety ochutíme sardelovou pastou, pepřem, mletým zázvorem a citronovou kůrou. Vmícháme vaječné bílky, nasekanou petrželovou nať a vše spojíme hladkou moukou a solamylem. Do velké hlubší pánve nalijeme vývar a přivedeme téměř k varu. Nesmí se vařit, jen ode dna unikají malé bublinky. Z rybí směsi tvoříme mokrýma rukama středně velké šišky, které vkládáme do vývaru tak, aby byly jen do poloviny ponořené. Pošírujeme asi 6 - 7 minut a teprve potom, až zespodu zbělají, je otočíme a necháme přibližně stejnou dobu táhnout ve vývaru. Rybí šišky připravujeme asi ve 3 várkách a necháváme je okapat. Zredukovaný zeleninový vývar (již i s chutí ryb) zahustíme 1/2 lžičkou máčeného škrobu a podle potřeby dochutíme citronovou šťávou a petrželkou. Rybí šišky vložíme do omáčky a prohřejeme. Pošírované rybí šišky podáváme jako hlavní hod a vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pošírované rybí šišky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena