Portugalský guláš s chobotnicí

Tradiční perla portugalské kuchyně.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Chobotnici očistíme a uvaříme předem ve vodě, po vychladnutí nasekáme na menší kousky.

Nasekáme oloupanou cibuli, česnek, chorizo a očištěnou mrkev a vše podusíme na větší pánvi, zastříkneme olejem a trochou vína. Přidáme bobkový list, koření piri-piri a opět podusíme. Přidáme rajský protlak a zalijeme vodou z chobotnice, přidáme nakrájené syrové brambory a vaříme do jejich změknutí. Nakonec přidáme pokrájenou chobotnici a ještě krátce povaříme.

Pokud zvolíme variantu bez brambor, podáváme portugalský guláš s rýží.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Portugalský guláš s chobotnicí

Zpět na recept