Portugalská rýže

Rýže dušená ve vývaru s cibulí a slaninou. Kombinujeme s papričkami, čerstvým tuňákem a olivami. Recept na lehký hlavní chod.


3.0721x
45 min

Ingredience

3 plátkyslanina
600 mlvývar
1 kscibule
375 gtuňák
250 grýže natural
16 ksčerné olivy
400 gnaložené papričky

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

citron
čerstvý kopr

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papričky scedíme a nakrájíme také na menší kousky, stejně tak vypeckované černé olivy.

Slaninu rozškvaříme v pánvi, přidáme olej, cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne. Přidáme rýži, aby se lehce opražila, zalijeme horkým vývarem, osolíme, opepříme, uvedeme varu a dusíme asi 25 minut.

K uvařené rýži přidáme kousky tuňáka, papričky, olivy a dusíme 10 minut, aby se tekutina vypařila, rýže změkne a tuňák je podušený. Do portugalské rýže lze samozřejmě přidat i další zeleninu - kukuřici, hrášek apod.

Portugalskou rýži ozdobíme koprem či jinou čerstvou bylinkou, citronem a podáváme.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Portugalská rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Portugalská