Portugalská rýže

Rýže dušená ve vývaru s cibulí a slaninou. Kombinujeme s papričkami, čerstvým tuňákem a olivami. Recept na lehký hlavní chod.


3.0721x
45 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papričky scedíme a nakrájíme také na menší kousky, stejně tak vypeckované černé olivy.

Slaninu rozškvaříme v pánvi, přidáme olej, cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne. Přidáme rýži, aby se lehce opražila, zalijeme horkým vývarem, osolíme, opepříme, uvedeme varu a dusíme asi 25 minut.

K uvařené rýži přidáme kousky tuňáka, papričky, olivy a dusíme 10 minut, aby se tekutina vypařila, rýže změkne a tuňák je podušený. Do portugalské rýže lze samozřejmě přidat i další zeleninu - kukuřici, hrášek apod.

Portugalskou rýži ozdobíme koprem či jinou čerstvou bylinkou, citronem a podáváme.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Portugalská rýže

Zpět na recept