Snadný a rychlý recept na šťavnatý vegetariánský steak.
Hodnocení
0.0
/ 5 (0x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Ementál1 plátek
Chilli paprička1 ks
Šalotka1 ks
Žampiony portobello2 ks
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Olivový olej
Postup přípravy
Žampiony portobello očistíme, odřízneme zbytek nožek a oloupeme.
Česnek utřeme se solí a smícháme se lžící olivového oleje. Šalotku a chilli papričku nasekáme nadrobno.
Rozpálíme steakovou pánev a pokapeme ji trochou olivového oleje. Žampiony potřeme z obou stran směsí česneku, soli a oleje. Houby dáme na rozpálenou pánev, snížíme teplotu a opékáme z každé strany zhruba 7 minut. Pokud jsou houby velké, můžeme je na chvíli přiklopit pokličkou.
Na usmažené kloboučky žampionů položíme plátek ementálu a necháme rozpustit.
Na výpeku orestujeme nasekanou šalotku a chilli papričku. Portobello steak servírujeme politý výpekem s šalotkou a chilli papričkou. Portobello steak podáváme s rozpečenou bagetkou.