Pórkové brambory

Recept na jednoduchou přípravu brambor. Takto uvařené chutnají dobře i starší brambory.


4.05x
25 min
1×

Ingredience

sůl
1 kgbrambory
0.25 lmléko
kmín
0.25 lvoda
1 kspórek

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Do hrnce dáme brambory, osolíme, okmínujeme a zasypeme pórkem. Brambory zalijeme vodou a mlékem, aby byly zcela potopené. Poměr vody a mléka je 1:1. Pozvolna uvaříme. Když jsou brambory měkké, přecedíme je a vývar můžeme použít třeba na polévku. Pórkové brambory podáváme jako přílohu k masům nebo různým smaženým pokrmům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pórkové brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena