Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Sýr rozdrobíme nebo nastrouháme. Na rozpuštěném másle zvolna pod pokličkou podusíme osolený pórek a brambory. Jakmile pustí šťávu, přilijeme vývar a vše uvaříme doměkka. Potom přidáme plísňový sýr a horkou polévku rozmixujeme. Nakonec polévku zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme. Pórkovou polévku zdobíme kouskem sýru a petrželkou. Pórkovou polévku se sýrem podáváme s toasty nebo topinkami.
Cibule a pórek v podzimním jídelníčku
Bez cibule by řada omáček neměla ten správný říz, bez šalotky či pórku by kdejaký salát přišel o svou typickou chuť. Pojďme si říct něco o zelenině z rodu liliovitých.

Videorecept: Houbovopórková směs podle Anny
Něco zdravého k večeři? Zkuste tuhle dobrotu!

Autor:Jarka Petrová


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena