Recept na velmi chutnou pórkovou polévku s bramborem a plísňovým sýrem niva.
1 l | vývar |
30 g | máslo |
200 g | brambory |
300 g | pórek |
100 g | niva |
100 ml | smetana na vaření |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
zelená petrželka |
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Sýr rozdrobíme nebo nastrouháme. Na rozpuštěném másle zvolna pod pokličkou podusíme osolený pórek a brambory. Jakmile pustí šťávu, přilijeme vývar a vše uvaříme doměkka. Potom přidáme plísňový sýr a horkou polévku rozmixujeme. Nakonec polévku zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme. Pórkovou polévku zdobíme kouskem sýru a petrželkou. Pórkovou polévku se sýrem podáváme s toasty nebo topinkami.
Cibule a pórek v podzimním jídelníčku
Bez cibule by řada omáček neměla ten správný říz, bez šalotky či pórku by kdejaký salát přišel o svou typickou chuť. Pojďme si říct něco o zelenině z rodu liliovitých.
Videorecept: Houbovopórková směs podle Anny
Něco zdravého k večeři? Zkuste tuhle dobrotu!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena