Pomerančový salát s fenyklem

Vynikající vitamínová bomba v podobě fenyklo - pomerančového salátu s lahodným bylinkovým dresinkem.


3.2225x
30 min

Postup přípravy

Pomeranče oloupeme - a to včetně bílé slupky. Poté je rozdělíme na měsíčky nebo nakrájíme je na plátky. Hlízu fenyklu omyjeme, očistíme, rozpůlíme a nakrouháme na tenké plátky.



Fenyklovou nať nakrájíme nadrobno a dáme ji stranou. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.



Bylinkovou salátovou omáčku rozmícháme ve čtyřech lžících vody, přimícháme olivový olej, který jsme předtím smíchali s olejem z vlašských ořechů. Přidáme kousky pomerančů, nastrouhaný fenykl, jarní cibulku a vše promícháme.



Salát posypeme fenyklovou natí.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomerančový salát s fenyklem

Zpět na recept