Pomerančový krém

Po skvělém obědě přijde k chuti lehký dezert. Pak doporučuji tento pomerančový krém.


4.54x
90 min

Postup přípravy

Želatinu necháme ve vlažné vodě nabobtnat. Žloutky, cukr, 2 lžíce pomerančové šťávy a trochu pomerančové kůry ušleháme do pěny. Želatinu rozpustíme v trošce vařící pomerančové šťávy a se zbylou šťávou ji vmícháme do žloutkového krému. Počkáme, až krém začne tuhnout.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do pomerančového krému. Poháry naplníme krémem, přikryjeme a dobře vychladíme.

Před servírováním ušleháme tuhou šlehačku s vanilkovým cukrem. Krém šlehačkou ozdobíme a navrch dáme višeň.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomerančový krém

Zpět na recept