Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, pomerančovou kůru a špetku soli. Do sypké směsi přidáme změklý tuk, smetanu, vejce i pomerančovou šťávu. Vypracujeme těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané vyšší koláčové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut na 175 °C.
Máslo rozpustíme s pomerančovou šťávou a cukrem. Polevu uvedeme do varu, přidáme likér a 5 minut povaříme. Polevou potřeme částečně vychladlý koláč a poklademe jej plátky oloupaných pomerančů.
Bílky se špetkou soli vymícháme. Do sněhu přidáme cukr i pomerančovou kůru a nad párou vyšleháme dotuha. Sníh rozetřeme na pomeranče vroubkovaným ozdobným nožem a zprudka zapečeme na 220 °C.
Kousky pomerančového dortu se sněhem před podáváním ozdobíme tenkým kolečkem dobře očištěného pomeranče a na nudličky nakrájenou kůrou.