Polská omáčka

Recept na velmi dobrou omáčku k hovězímu, vepřovému nebo králičímu masu.


3.0117x
45 min
3×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozpálíme olej a cibulku v něm zpěníme, přidáme mouku a upražíme do světle růžova. Jíšku rozvaříme masovým vývarem a asi 15 minut povaříme.

Mezitím spaříme mandle a nakrájíme je na nudličky.

Potom přecedíme, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru, rozinky, mandle, na karamel upražený a rozvařený cukr, sůl a na konec rybízovou zavařeninu a víno.

Pro zahuštění nastrouháme do omáčky kousek perníku.

Omáčku necháme přejít varem a podáváme.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polská omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Polská