Polská omáčka

Recept na velmi dobrou omáčku k hovězímu, vepřovému nebo králičímu masu.


3.0117x
45 min
3×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej a cibulku v něm zpěníme, přidáme mouku a upražíme do světle růžova. Jíšku rozvaříme masovým vývarem a asi 15 minut povaříme. Mezitím spaříme mandle a nakrájíme je na nudličky. Potom přecedíme, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru, rozinky, mandle, na karamel upražený a rozvařený cukr, sůl a na konec rybízovou zavařeninu a víno. Pro zahuštění nastrouháme do omáčky kousek perníku. Omáčku necháme přejít varem a podáváme.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polská omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z polské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena