Polévka z uzených kostí s kroupami

Recept na velmi dobrou uzenou polévku s kroupami.


4.210x
120 min

Postup přípravy

V dostatečném množství vody uvaříme uzené kosti. Ideální je papiňák, ve kterém se kosti dají vařit hodinu. Po uvaření kosti vyjmeme a obereme. Vodu z kostí necháme jako základ na polévku. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na půlkolečka a osmahneme krátce na másle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.

Do dostatku vody dáme vařit kroupy (asi 0,5 l hrnek krup na 2 - 3 hrnky vody) a osolíme. Při varu zmírníme plamen a občas promícháme. Kroupy vaříme 15 - 20 minut.

Obrané maso vložíme do vývaru, dosolíme podle toho, jak je vývar slaný. Přidáme pepř, nové koření, mrkev, brambory a nakonec kroupy. Vše vaříme do změknutí brambor. Množství vody upravíme podle toho, kolik a jak hustou polévku chceme.

Polévku z uzených kostí s kroupami podáváme samotnou. Když přidáme přímo do talíře s polévkou trochu mléka, bude chuť polévky z uzených kostí jemnější.
user-icon

autor hanny117


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z uzených kostí s kroupami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena