Polévka ze zbytků nespotřebovaného pečiva s vůní hub.
Hodnocení
3.1
/ 5 (139x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
sůl
1 ks
vejce
kmín
1 kostka
Masox
2 lžíce
hladká mouka
100 ml
zakysaná smetana
mletý bílý pepř
pažitka nasekaná
2 lžíce
sušené houby
4 plátky
tvrdý chleba
Postup přípravy
Předem namočené sušené houby udusíme v troše vody doměkka.
Chléb rozlámeme na malé kousky, přelijeme horkou vodou, přidáme masox, kmín a povaříme. Doplníme dušenými houbami, smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a znovu povaříme.
V troše vody rozšleháme vejce, přilijeme do polévky, rozmícháme, ale již nevaříme.
Polévka z tvrdého chleba a hub podle chuti dosolíme, dopepříme a podáváme sypanou sekanou pažitkou.