Vaření.czReceptyPolévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

Když jsem jednou prohledával lednici, uvařil jsem si systémem co dům dal tuhle jednoduchou a velmi chutnou zeleninovou polévku. S rohlíkem, chlebem či topinkou výborná večeře či letní oběd.


4.325x
35 min
7×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lžíceolej
sůl
1 lžičkamáslo
2 kscibule
1 špetkazázvor
pepř
1 lžícehladká mouka
1 špetkamuškátový květ
petrželová nať
sekaná pažitka
3 řapíkyřapíkatý celer
1 kostkazeleninový bujon
3 ksvětší brambory
3 ksmenší mrkev

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na drobno, mrkev a celer nasekáme na kostky. Brambory oloupeme a rozkrájíme. Veškerou zeleninu kromě brambor osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme přibližně 1,5 l vody, sůl, zeleninový bujon, zázvor a pepř a 5 minut povaříme. Poté přidáme pokrájené brambory a vaříme asi 20 minut, dokud nejsou brambory a zelenina dost měkké. V trošce studené vody rozděláme lžíci hladké mouky a necháme v polévce projít varem. Přidáme muškátový květ. Pak vypneme, přidáme posekanou pažitku a petržel, lžičku másla a zamícháme. Takto připravenou polévku z řapíkatého celeru můžeme podávat.
user-icon

autor Brouk

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka z řapíkatého celeru

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena