Pečená řepa, mrkev a cibule v kombinaci se zakysanou smetanou nemá chybu. Vyzkoušejte moc dobrý recept na polévku.
Hodnocení
5.0
/ 5 (6x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Ostatní
Olivový olej2 lžíce
Zakysaná smetana1 kelímek
Muškátový oříšek1 špetka
Zeleninový vývar1 l
Červená řepa400 g
Červená cibule1 ks
Mrkev2 ks
Postup přípravy
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminy a mrkev na větší kousky.
Zeleninu vložíme do pekáčku, polijeme olivovým olejem a pečeme asi 45 minut v troubě při 200 °C.
Pečenou zeleninu přendáme do hrnce, přelijeme zeleninovým vývarem a necháme přejít varem. Poté obsah v hrnci rozmixujeme do hladké konzistence.
Polévku z řepy dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
Polévku z pečené červené řepy rozdělíme do misek a do každé dáme lžíci smetany. Kdo má rád smetanové polévky, může zakysanou smetanu nalít přímo do polévky a rozkvedlat.