Polévka z ovesných vloček 2

Recept na jemnou šlemovou polévku s mlékem a zeleninou, vhodnou pro děti a vegetariány.


2.167x
35 min

Postup přípravy

Vločky řádně propereme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě do měkka.
Potom vločky rozmixujeme, nebo je můžeme scedit a použít pouze vývar.

Zeleninu podusíme na másle. V mléce rozšleháme žloutky.

Vývar s vločkami přivedeme k varu, vložíme kostku zeleninového bujonu, podušenou zeleninu a vlijeme mléko se žloutky a povaříme ještě 5 minut.

Při podávání můžeme polévku zjemnit lžičkou smetany. Zdobíme zelenou petrželkou.

V létě raději použijeme zeleninu čerstvou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z ovesných vloček 2

Zpět na recept