Polévka z oháňky

Vynikající ale časově náročnější polévka z hovězí oháňky.


2.656x
150 min

Postup přípravy

Do papiňáku nalijeme vodu, osolíme a vložíme na několik kousků přeseknutou oháňku. Přidáme namočené houby. Hrnec uzavřeme a zvolna vaříme doměkka. Obvykle 2 - 3 hodiny.

Zatím si v jiném kastrolu uvaříme krupky. Zeleninu očistíme a nasekáme nahrubo.

Na sádle osmahneme zeleninu. Přidáme ji do polévky a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Pak přidáme krupky, masox a vegetu. Vše necháme zavařit a podle chuti dochutíme kořením.

Kousky oháňky vyjmeme z polévky a jeden kousek obereme. Obrané maso vložíme zpátky do polévky. Zbylé maso můžeme podávat s hořčicí a křenem.

Polévku z oháňky podáváme teplou a ozdobíme sekanou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z oháňky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.