Polévka z oháňky

Vynikající ale časově náročnější polévka z hovězí oháňky.


2.656x
150 min

Postup přípravy

Do papiňáku nalijeme vodu, osolíme a vložíme na několik kousků přeseknutou oháňku. Přidáme namočené houby. Hrnec uzavřeme a zvolna vaříme doměkka. Obvykle 2 - 3 hodiny. Zatím si v jiném kastrolu uvaříme krupky. Zeleninu očistíme a nasekáme nahrubo. Na sádle osmahneme zeleninu. Přidáme ji do polévky a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Pak přidáme krupky, masox a vegetu. Vše necháme zavařit a podle chuti dochutíme kořením. Kousky oháňky vyjmeme z polévky a jeden kousek obereme. Obrané maso vložíme zpátky do polévky. Zbylé maso můžeme podávat s hořčicí a křenem. Polévku z oháňky podáváme teplou a ozdobíme sekanou petrželkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka z oháňky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena