Polévka z mrkve a vloček

Chutná polévka z toho, co většinou máme doma ve spíži. Na přípravu i suroviny jednoduchý recept.


3.73x
35 min

Postup přípravy

Větší mrkve a menší petržel očistíme a nastrouháme. Čerstvý zázvor také očistíme a nastrouháme. Zázvor ale nemusí být. Zelenou petrželku nasekáme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme máslo nebo olej, nasypeme do něj kmín a zpěníme, ale jen chvíli, aby se nepřepálil. Přidáme nastrouhanou zeleninu a osmahneme, až mrkev uvolní žluté barvivo. Zalijeme vodou, přidáme nastrouhaný zázvor a osolíme.

Polévku z mrkve přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut, potom přidáme ovesné vločky a vaříme dalších asi 5 minut. V troše vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme ji do hrnce, dobře rozmícháme a polévku vaříme ještě dalších 5 minut.

Polévku z mrkve a vloček můžeme na talíři podávat posypanou zelenou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z mrkve a vloček

Zpět na recept