Do osolení vařící vody vložíme kuřecí stehna. Přidáme 5 kuliček nového koření, celého pepře a bobkový list. Vaříme do změknutí.
Pak stehna vyjmeme, vývar přecedíme. Stehna můžeme použít na kuře na paprice.
Během vaření si připravíme játrové knedlíčky. Kuřecí játra odblaníme a odstraníme žlučové cesty. Játra naškrábeme nebo umeleme. Přidáme vejce, sůl, česnek. Česneku a soli dáme víc, protože se chuť trochu vyvaří. Nakonec vmícháme majoránku a podle potřeby strouhanku. Strouhanky dáme jen trochu a necháme chvíli rozležet. Strouhanka nabobtná. Pokud je směs řídká, strouhanku přidáme. Tvoříme malé játrové knedlíčky. Játrové knedlíčky vaříme ve větším kastrolu ve vývaru z masoxu. Hotové knedlíčky vyjmeme.
Do scezeného vývaru zavaříme nudle a zeleninu - viz můj recept Kořenová zelenina v mrazáku.
Polévku z kuřecích stehen podle potřeby ještě ochutíme a můžeme podávat. Do každé porce dáme játrové knedlíčky.
Zajímavé komentáře
Zelenina
Polévka z kuřecích stehen