Polévka z dýně hokkaido

Polévka z dýně hokkaido je velmi hustá, sytá, lehce sladkokyselé chuti.


4.421x
60 min
6×

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibulku do sklovata. Přidáme na drobno nasekaný česnek, necháme minutku zpěnit s cibulkou.

Dýni zbavíme jader, neloupeme, nakrájíme na kostky velké asi jako kostky cukru, společně s bramborami vsypeme do hrnce a necháme za občasného míchání lehce osmahnout.

Přilijeme víno a necháme zredukovat. Zalijeme vývarem, (asi do 1,5 výšky zeleniny v hrnci), přistrouháme muškátový oříšek, osolíme, opepříme bílým pepřem a necháme alespoň 30 min vařit.

Nakonec polévku odstavíme, přidáme kysanou smetanu, polévku důkladně rozmixujeme a podáváme.

Polévka z dýně hokkaido chutná s krutony z opraženého toastového chleba.
user-icon

autor mskvr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z dýně hokkaido

Zpět na recept