Polévka z červené čočky s rajčaty

Luštěninová polévka, která nenadýmá.


4.533x
60 min
10×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci rozpálíme tři lžíce olivového oleje, na něm krátce osmahneme cibuli a pak přidáme nakládaná rajčata. Přilijeme polovinu vývaru.

Po chvíli přidáme rajčatové pyré, utřený česnek a čočku. Vaříme, dokud není čočka měkká, potom okořeníme tymiánem, pepřem a solí podle chuti. Nakonec polévku zředíme zbylým vývarem a ještě krátce povaříme.

Polévku z červené čočky s rajčaty je možné podávat jako hlavní chod s trochou nastrouhaného sýra nebo menší porce jako vegetariánský předkrm.
user-icon

autor Meyla


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z červené čočky s rajčaty

Zpět na recept