Vaření.czReceptyPolévka z černého kořene

Polévka z černého kořene

Černý kořen je méně známou a pěstovanou kořenovou zeleninou. Je křehký a polévka z něj je moc dobrá.


3.155x
35 min

Postup přípravy

Černý kořen očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. V osolené vodě jej uvaříme do měkka. Potom přidáme zeleninový bujón, jíšku, sůl a povaříme přibližně 5 minut. Housku nakrájíme na malé kostičky a na rozpáleném oleji osmahneme dokřupava. Nakonec do hotové polévky vmícháme žloutek. Již nevaříme. Polévku z černého kořene rozdělíme do talířů a podáváme s osmaženou houskou a ozdobené petrželkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka z černého kořene

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena