Vaření.czReceptyPolévka z černého kořene s pošírovaným vejcem

Polévka z černého kořene s pošírovaným vejcem

Krémová a chuťově výjimečná polévka z černého kořene s pošírovaným vejcem.


4.25x
120 min

Ingredience

0.1 kgmáslo
1 lžíceocet
2 dlsmetana
0.1 kgmouka hladká
0.5 lzeleninový vývar
0.3 kgčerný kořen
1 svazekboquet garni
4 ksvejce celá

podle chuti

sůl, pepř
muškátový květ

podle potřeby

bylinky čerstvé

Postup přípravy

Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a zalijeme vývarem. Rozmícháme, přivedeme k varu a přidáme oloupaný černý kořen a boquet garni. Provaříme alespoň hodinu, dochutíme solí, pepřem a muškátem a přidáme smetanu. Z polévky vyjmeme boquet garni a přemixujeme s máslem. Nakonec v mírně osolené vodě s trochou octa připravíme pošírované vejce, které servírujeme v horké polévce z černého kořene.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z černého kořene s pošírovaným vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena