Polévka z bílé ředkve

Recept na velmi chutnou, bohatou na vitamíny a výživnou polévku. Výborná jako hlavní jídlo v jarních a letních měsících i chlazená.


4.08x
45 min

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, poté cibuli osmahneme dozlatova, zalijeme 1,5 l vody a necháme přijít k varu. Mezitím si na hrubo nastrouháme velkou bílou špičatou ředkev, vložíme do hrnce a vaříme.

Dále si připravíme nadrobno nakrájené brambory, nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Česnek utřeme se solí a přidáme na jemno nastrouhaný zázvor.

Nyní tyčovým mixerem rozmixujeme vařenou ředkev. Začneme přidávat brambory, mrkev, petržel, celer, česnek se zázvorem. Dochutíme špetkou pepře a solí podle chuti, nakonec majoránku a poté vaříme do změknutí brambor.

Polévku z bílé ředkve můžeme podávat se zapečenou vekou a sýrem a máme výbornou jarní a letní večeři.
user-icon

autor datel


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z bílé ředkve

Zpět na recept