Polévka s pohankovými játrovými knedlíčky

Zkuste z tradičních játrových knedlíčků vynechat tradiční světlou mouku a nahradit ji pohankou a pohankovou moukou!


3.0234x
160 min

Postup přípravy

Do studené vody dáme vařit hovězí maso na polévku. Případně můžeme přidat koření. Česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Česnek rozetřeme a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky.



Do umletých jater přidáme rozetřený česnek, pepř, vejce, připravenou nabobtnalou pohanku a směs spojíme lžící pohankové mouky. Vše promícháme a případně dohustíme pohankovou moukou a nepatrně osolíme. Než se vývar provaří, můžeme si vyválet pohankové - játrové knedlíčky.



Do vývaru z hovězího masa přidáme kořenovou zeleninu, povaříme a dochutíme.




Do hotového hovězího vývaru vsypeme játrové knedlíčky nebo noky a chvíli povaříme.

Polévku dochutíme vegetou, pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou.



Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka s pohankovými játrovými knedlíčky

Zpět na recept