Do studené vody dáme vařit hovězí maso na polévku. Případně můžeme přidat koření. Česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Česnek rozetřeme a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky.
Do umletých jater přidáme rozetřený česnek, pepř, vejce, připravenou nabobtnalou pohanku a směs spojíme lžící pohankové mouky. Vše promícháme a případně dohustíme pohankovou moukou a nepatrně osolíme. Než se vývar provaří, můžeme si vyválet pohankové - játrové knedlíčky.
Do vývaru z hovězího masa přidáme kořenovou zeleninu, povaříme a dochutíme.
Do hotového hovězího vývaru vsypeme játrové knedlíčky nebo noky a chvíli povaříme.
Polévku dochutíme vegetou, pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou.
Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla