Vaření.czReceptyPolévka s pohankovými játrovými knedlíčky

Polévka s pohankovými játrovými knedlíčky

Zkuste z tradičních játrových knedlíčků vynechat tradiční světlou mouku a nahradit ji pohankou a pohankovou moukou!


3.0234x
160 min

Postup přípravy

Do studené vody dáme vařit hovězí maso na polévku. Případně můžeme přidat koření. Česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Česnek rozetřeme a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky.

Do umletých jater přidáme rozetřený česnek, pepř, vejce, připravenou nabobtnalou pohanku a směs spojíme lžící pohankové mouky. Vše promícháme a případně dohustíme pohankovou moukou a nepatrně osolíme. Než se vývar provaří, můžeme si vyválet pohankové - játrové knedlíčky.

Do vývaru z hovězího masa přidáme kořenovou zeleninu, povaříme a dochutíme.

Do hotového hovězího vývaru vsypeme játrové knedlíčky nebo noky a chvíli povaříme.
Polévku dochutíme vegetou, pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou.

Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka s pohankovými játrovými knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena