Polévka s květákovými knedlíčky

Vyměňte játrové knedlíčky za květákové, jinak polévka pro vegetariány.


3.069x
45 min
1×

Postup přípravy

Květák důkladně omyjeme, rozebereme na kousky a uvaříme v osolené vodě. Měkký květák vyjmeme, ale vývar nevyléváme.

Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, kterou zahustíme květákový vývar.

Uvařený květák rozebereme na malé růžičky, posekáme na jemno a třetinu vrátíme do zahuštěné polévky.

Zbylý květák smícháme v míse s vejcem, přidáme máslo, podle potřeby strouhanku, osolíme a zpracujeme do kompaktní hmoty. Děláme malé knedlíčky a zaváříme je v polévce asi 5 minut.

Polévku s květákovými knedlíčky kořeníme muškátovým květem a sekanou pažitkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka s květákovými knedlíčky

Zpět na recept