Polévka s játrovými knedlíčky

Rychlá varianta oblíbené tradiční polévky.


2.844x
20 min
2×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Menší mrkev oloupeme a nastrouháme najemno.

Kostku hovězího bujónu rozpustíme ve vařící vodě. Přidáme cibuli a mrkev. Polévku okořeníme pepřem. Nerozmrazenou směs na knedlíčky, stačí polovina balení, které je 250 g, nakrájíme na silnější kolečka a ty ještě na dílky. Asi 9 dílků z každého kolečka a ihned je vhazujeme do vařícího vývaru. Polévku s játrovými knedlíčky povaříme 6 minut a vložíme na kousky rozlámané instantní nudle. Osobně je drtím mezi dvěma stejnými miskami. Polévku s játrovými knedlíčky vaříme další 3 minuty. Nakonec polévku dochutíme utřeným česnekem a podle chuti přidáme pažitku nebo petrželku.

Polévku s játrovými knedlíčky podáváme horkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka s játrovými knedlíčky

Zpět na recept