V kastrolu rozehřejeme máslo. Přidáme pokrájenou cibuli, kterou zpěníme. Přisypeme mouku a umícháme světlou zásmažku.
Za stálého míchání přidáme vodu, krátce povaříme a přilijeme horké mléko. Vložíme masox a chvíli povaříme. Pak přidáme hořčici, pepř a podle chuti polévku osolíme. Nakonec polévku s hořčicí zjemníme smetanou.
Z mléka, vajec, mouky a soli rozšleháme těstíčko. Na oleji připravíme z těstíčka omeletu. Hotovou omeletu necháme vychladnout. Vychladlou omeletu nakrájíme na čtverečky a vložíme je přímo do polévkových misek.
Misky s omeletou zalijeme polévkou, posypeme strouhaným sýrem (dobrý je oštiepok) a přidáme pokrájenou petrželku. Polévku s hořčicí ihned podáváme.