Polévka s citronem a vejci

Recept na rychlou a výbornou polévku, která původně pochází z řecké kuchyně.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Nejprve uvaříme kuřecí vývar, ideálně jen z kostí, vody, soli, pepře a mrkve. Máme-li vývar předpřipravený, je recept už opravdu velmi rychlý.

Do vývaru dáme 2 - 3 lžíce kulatozrnné rýže a necháme ji uvařit. Přidáme šťávu z citronu. Naběračku polévky odebereme bokem a rozmícháme v ní vejce. Vrátíme vše zpět do polévky a už polévku nevaříme, vejce by se srazilo. Komu vadí syrové vejce, může polévku klidně povařit, chuťově určitě neztratí.

Polévku s citronem a vejci ihned podáváme.
user-icon

autor vendyr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka s citronem a vejci

Zpět na recept