Polévka s bezlepkovými drožďovými knedlíčky

Recept na zdravé drožďové knedlíčky bez pšeničné strouhanky a velkého množství tuku v polévce plné zeleniny.


3.73x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí skelet bez kůže dáme vařit se solí a rozkrájenou cibulí. Po uvaření scedíme a do vývaru obereme maso. Přidáme mraženou nebo čerstvou polévkovou zeleninu, trochu pepře a podle chuti okořeníme vegetou nebo osolíme.

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Rozdrobíme droždí, necháme ho rozpustit, dokud se nezačne oddělovat. Odstavíme z plotýnky, vmícháme vejce, sůl, pepř, rozmačkaný česnek, majoránku, rýžovou mouku a kukuřičnou bezlepkovou strouhanku. Důkladně promícháme a z hmoty tvoříme malé kuličky, které obalujeme v kukuřičné strouhance.

Když je zelenina v polévce skoro měkká, zavaříme připravené drožďové knedlíčky a vaříme asi 10 minut.

Polévku s bezlepkovými drožďovými knedlíčky podáváme ozdobenou petrželkou. Polévka je ideální jako lehká večeře, doma nám chutná i k snídani.
user-icon

autor Iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka s bezlepkovými drožďovými knedlíčky

Zpět na recept