Polévka pro flamendra

Recept pro návštěvníky vinných sklípků.


3.06x
60 min
1×

Ingredience

50 gcibule
50 gsádlo
200 gklobása
1 kelímekkysaná smetana
75 ghladká mouka
250 guzený bůček
75 guzená slanina
500 gkysané zelí

podle chuti

česnek
sůl
kmín
rajský protlak
mletá pálivá paprika

na ozdobu

čerstvý kopr

Postup přípravy

Kysané zelí dobře propereme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme klobásu a dáme vařit. Klobásu po 10 minutách vybereme a nakrájíme na kolečka. Do vývaru přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a nakrájenou slaninu. Osolíme a vaříme doměkka. Připravíme si světlou jíšku, kterou ochutíme drceným kmínem, utřeným česnekem, mletou paprikou a rajským protlakem. Jíškou zahustíme polévku, ze které vybereme uvařené maso. Pokrájíme ho na kousky a spolu s klobásou vrátíme zpět do hrnce a polévku pro flamendra ještě chvíli vaříme. Nakonec přidáme smetanu a posypeme čerstvým koprem. Polévka pro flamendra je celkem sytá, můžeme ji podávat samotnou.
user-icon

autor viluš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka pro flamendra

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena