Polévka po italsku

Hustá polévka s rajským protlakem! Je dobré si těstoviny uvařit předem a potom je do polévky jen vkládat!


3.1639x
30 min
1×

Postup přípravy

Cibuli nasekáme nadrobno, mrkev a cuketu nakrájíme na kostky, lahůdkové cibulky rozkrájíme na špalíčky. Do hrnce dáme víno, přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Přikryté dusíme asi 10 minut na mírném ohni. Protlak zředíme trochou vývaru a vmícháme ho k zelenině. Oloupaná rajčata nakrájíme a přidáme do hrnce se šunkou na kostičky. Zalijeme vývarem, přikryjeme vaříme. Do polévky vhodíme těstoviny a vaříme asi 8 minut. Polévku rozlijeme do talířů a do každého talíře přidáme strouhaný sýr, bazalku a petrželku.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka po italsku

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská
K příležitosti
Recepty na dětskou party