Polévka pana hostinského

Silná kotlíková polévka, kterou můžeme podávat i s rýží, těstovinami i chlebem.


3.0146x
90 min

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3 cm kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme olej. Přidáme slaninu a necháme ji trochu zasmažit, aby pustila tuk. Pak přidáme maso a za častého míchání ho zprudka restujeme. Přidáme cubuli a vše smažíme, dokud cibule nezačne zlátnout. Do základu vlijeme víno a vývar a necháme vše vařit. Česnek oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s bobkovým listem a tymiánem jej přidáme do polévky. Mírně ji osolíme, přikryjeme poklicí a necháme vařit. Mrkve očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Papriky očistíme a nakrájíme a na nudličky. Zhruba 30 minut před dovařením do polévky přidáme mrkve a asi 10 minut před dovařením do polévky přidáme papriky. Hotovou polévku ochutíme a podáváme ozdobenou petrželkou.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka pana hostinského

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena