Polévka pana hostinského

Silná kotlíková polévka, kterou můžeme podávat i s rýží, těstovinami i chlebem.


3.0146x
90 min

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3 cm kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Ve větším hrnci rozehřejeme olej. Přidáme slaninu a necháme ji trochu zasmažit, aby pustila tuk. Pak přidáme maso a za častého míchání ho zprudka restujeme. Přidáme cubuli a vše smažíme, dokud cibule nezačne zlátnout. Do základu vlijeme víno a vývar a necháme vše vařit.

Česnek oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s bobkovým listem a tymiánem jej přidáme do polévky. Mírně ji osolíme, přikryjeme poklicí a necháme vařit.

Mrkve očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Papriky očistíme a nakrájíme a na nudličky. Zhruba 30 minut před dovařením do polévky přidáme mrkve a asi 10 minut před dovařením do polévky přidáme papriky.

Hotovou polévku ochutíme a podáváme ozdobenou petrželkou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka pana hostinského

Zpět na recept