Řecko je výjimečné na památky stejně jako na kuchyni.
Hodnocení
3.8
/ 5 (10x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Sůl
Cibule2 ks
Voda400 ml
Paprika červená1 ks
Paprika zelená1 ks
Vepřové maso150 g
Mletá sladká paprika
Mletý černý pepř
Sladká smetana Pilos400 ml
Červená grilovací omáčka150 ml
Fix do polévky Gyros1 balíček
Postup přípravy
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek očistíme a prolisujeme. Maso osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme olivový olej, osmažíme v něm kousky vepřového a krátce osmahneme. Přidáme 2 prolisované stroužky česneku, lehce orestujeme a odstavíme.
Takto připravené maso přeložíme do hrnce, zalijeme vodou a sladkou smetanou Pilos a na 12 hodin odstavíme.
Poté přidáme na proužky nakrájenou papriku, nadrobno nasekanou cibuli a zbylý česnek.
Vše povaříme na mírném ohni, přidáme fix do polévek gyros Eridanous a vaříme ještě asi 15 minut, dokud maso nezměkne.
Nakonec přidáme grilovací omáčku Vitakrone, podle chuti osolíme a opepříme, můžeme přidat i sladkou papriku.