Polévka do kouta

Kerblíková polévka.


2.9871x
20 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Kerblík opereme a nasekáme. Na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Rozšleháme s vývarem a povaříme. Do smetany zašleháme žloutky a vlijeme ji za stálého míchání do polévky. Přisypeme nakrájený kerblík a stáhneme z ohně. Polévku do kouta podáváme s kostičkami žemlí osmaženými na másle. Tato polévka se podávala šestinedělkám na podporu tvorby mléka.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka do kouta

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena