Pohankový salát s citronovou smetanou

Recept na výborný salát.


5.03x
45 min

Postup přípravy

Pohanku zalijeme vodou a asi 2 minuty povaříme, slijeme a zchladíme. Potom ji vaříme asi 15 minut ve slané vodě tak, aby se nerozvařila. Pak slijeme přes cedník, prolijeme studenou vodou a necháme vychladnout.

Rajčata omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Sýr nakrájíme na malé kostičky. Listy salátu omyjeme, očistíme, osušíme a rozložíme na čtyři talíře, zbytek natrháme.
Kedlubnu oloupeme a nahrubo nastrouháme.

Rajčata smícháme s kedlubnou, zbývajícím salátem, sýrem a pohankou.

Cibuli a česnek oloupeme a na jemno nasekáme. Bazalku omyjeme a také na jemno nasekáme. Citronovou šťávu smícháme s vodou, olejem, sušeným droždím, cibulí, česnekem, zeleninovým vývarem, bazalkou a podle chuti osolíme a opepříme. Marinádu vmícháme do salátu a salát rozdělíme na talíře.

Připravíme si citronovou smetanu. Napůl si ušleháme 125 g smetany, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z 1/2 citronu, přimícháme 1 lžíci kyselé smetany, 2 lžičky křenové smetany a podle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme.

Citronovou smetanu podáváme k pohankovému salátu.
user-icon

autor Neobee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pohankový salát s citronovou smetanou

Zpět na recept