Pohankový chléb z kvásku

Zajímavá varianta domácího chleba, který připravujeme z pohankové mouky.


4.36x
150 min

Postup přípravy

Pro úspěch s tímto receptem je důležité, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, sůl, kmín a kvásek. Propracujeme v těsto a hněteme alespoň 15 minut. Podle potřeby přidáme vodu nebo mléko tak, aby se těsto příliš nelepilo k nádobě. Těsto necháme asi hodinu kynout v ošatce pod utěrkou a v teple. Těsto opět propracujeme a dáme na sádlem vymaštěný plech nebo pekáč. Před pečením chléb potřeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, do které ještě umístíme nádobu s vodou, aby se chléb během pečení příliš nevysušil. Pohankový chléb pečeme asi 60 minut přibližně na 200 °C v závislosti na typu trouby.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pohankový chléb z kvásku

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena