Pohankový chléb z kvásku

Zajímavá varianta domácího chleba, který připravujeme z pohankové mouky.


4.36x
150 min

Postup přípravy

Pro úspěch s tímto receptem je důležité, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu.

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, sůl, kmín a kvásek. Propracujeme v těsto a hněteme alespoň 15 minut. Podle potřeby přidáme vodu nebo mléko tak, aby se těsto příliš nelepilo k nádobě. Těsto necháme asi hodinu kynout v ošatce pod utěrkou a v teple.

Těsto opět propracujeme a dáme na sádlem vymaštěný plech nebo pekáč. Před pečením chléb potřeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, do které ještě umístíme nádobu s vodou, aby se chléb během pečení příliš nevysušil.

Pohankový chléb pečeme asi 60 minut přibližně na 200 °C v závislosti na typu trouby.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pohankový chléb z kvásku

Zpět na recept