Pohankovo-mrkvová sekaná

Recept na bezlepkovou sekanou s mrkví, pohankou a bylinkami.


3.73x
60 min

Postup přípravy

Pohanku propláchneme a namočíme na hodinu do vody. Pak ji slijeme a cca 5 minut v nové vodě povaříme. Pohanku osolíme, scedíme a necháme okapat. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Česnek s cibulí oloupeme a obojí nasekáme nadrobno. Čerstvé bylinky nasekáme nadrobno, můžeme použít i bylinky sušené.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vsypeme cibulku a osmahneme, přidáme česnek, necháme rozvonět a přisypeme také mrkev. Lehce orestujeme a odstavíme.

Do pohanky vmícháme mrkvovou směs, nasekané bylinky, bylinkovou sůl, mletý pepř, lahůdkové droždí, vejce a důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme hraškou či bezlepkovou moukou, až nám vznikne směs hutné konzistence.

Pekáček vymažeme tukem, pohankovo-mrkvovou směs rozprostřeme po pekáčku a uhladíme. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 30 minut (podle typu trouby).

Pohankovo-mrkvová sekaná nejlépe chutná ještě teplá s bramborovou kaší.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pohankovo-mrkvová sekaná

Zpět na recept