Pohankovo-mrkvová sekaná

Recept na bezlepkovou sekanou s mrkví, pohankou a bylinkami.


3.73x
60 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
4 ksvejce
1 kscibule
1 špetkatymián
1 hrnekmrkev
1 špetkabazalka
1 špetkaoregano
2 hrnkypohanka
2 lžíceolivový olej
1-2 hrstěhraška
1-2 lžičkykoření Horalka
2 lžícesušené lahůdkové droždí

podle chuti

mletý barevný pepř
bylinková sůl

Postup přípravy

Pohanku propláchneme a namočíme na hodinu do vody. Pak ji slijeme a cca 5 minut v nové vodě povaříme. Pohanku osolíme, scedíme a necháme okapat. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Česnek s cibulí oloupeme a obojí nasekáme nadrobno. Čerstvé bylinky nasekáme nadrobno, můžeme použít i bylinky sušené. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vsypeme cibulku a osmahneme, přidáme česnek, necháme rozvonět a přisypeme také mrkev. Lehce orestujeme a odstavíme. Do pohanky vmícháme mrkvovou směs, nasekané bylinky, bylinkovou sůl, mletý pepř, lahůdkové droždí, vejce a důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme hraškou či bezlepkovou moukou, až nám vznikne směs hutné konzistence. Pekáček vymažeme tukem, pohankovo-mrkvovou směs rozprostřeme po pekáčku a uhladíme. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 30 minut (podle typu trouby). Pohankovo-mrkvová sekaná nejlépe chutná ještě teplá s bramborovou kaší.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pohankovo-mrkvová sekaná

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena