Pohankové lívance

Lahodná a plnohodnotná sladká strava.


3.0152x
45 min

Ingredience

olej na smažení

těstíčko

3 ksvejce
2 lžičkyprášek do pečiva
500 mlpodmáslí
2 lžícecukr krupice
75 gpohanková mouka
1 balíčekvanilkový pudink v prášku
175 gpšeničná mouka

náplň

2 lžícemed
80 gcukr moučka
0.5 kgrebarbora
1 ksvanilkový lusk
0.5 kgsmetanový tvaroh

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 80°C. Rebarboru omyjeme, osušíme, pokrájíme na malé kousky, poprášíme moučkovým cukrem a pečeme do změknutí. Poté necháme vychladnout.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V podmáslí rozmícháme mouky, cukr, vanilkový pudink, žloutky a prášek do pečiva. Necháme 20 minut kypět. Poté vmícháme tuhý sníh z bílků. Z těsta smažíme na rozehřátém oleji lívance.

Smícháme tvaroh s medem, vanilkovou dření, vmícháme rebarboru a touto náplní potíráme horké lívance.

Pohankové lívance podáváme teplé.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pohankové lívance

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.