Pohankové lívance

Lahodná a plnohodnotná sladká strava.


3.0152x
45 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 80°C. Rebarboru omyjeme, osušíme, pokrájíme na malé kousky, poprášíme moučkovým cukrem a pečeme do změknutí. Poté necháme vychladnout.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V podmáslí rozmícháme mouky, cukr, vanilkový pudink, žloutky a prášek do pečiva. Necháme 20 minut kypět. Poté vmícháme tuhý sníh z bílků. Z těsta smažíme na rozehřátém oleji lívance.

Smícháme tvaroh s medem, vanilkovou dření, vmícháme rebarboru a touto náplní potíráme horké lívance.

Pohankové lívance podáváme teplé.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pohankové lívance

Zpět na recept