Pohanková pizza

Dobrota vhodná při bezlepkové dietě.


4.68x
45 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo.

Do rozehřáté pánve s olejem vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme omytá a nakrájená rajčata, lžíci koření na pizzu a směs dusíme do zhoustnutí. Osolíme ji a opepříme podle chuti.

Do hnětače nasypeme kukuřičnou mouku, hladkou pohankovou mouku, sůl, sušené droždí, olej, vodu a vejce, vše zpracujeme ve vláčné těsto. Rukama namočenými v oleji z něj vytvoříme dvě tenké placky. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme zakryté nakynout.

Poté pohankovou pizzu potřeme náplní, posypeme oreganem a hrubě nastrouhaným ementálem.

Pizzu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Poté jednotlivé placky vyjmeme a ihned podáváme.
user-icon

autor Evunka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pohanková pizza

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká