Pohanková pizza

Dobrota vhodná při bezlepkové dietě.


4.68x
45 min

Ingredience

těsto

50 mlolej
1 ksvejce
150 mlvoda
100 gkukuřičná mouka
1 balíčekčerstvé droždí
200 ghladká pohanková mouka

náplň

sůl
2 kscibule
500 grajče
3 lžíceolivový olej
1 lžícekoření na pizzu

na ozdobu

100 gementál

podle chuti

oregano
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo. Do rozehřáté pánve s olejem vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme omytá a nakrájená rajčata, lžíci koření na pizzu a směs dusíme do zhoustnutí. Osolíme ji a opepříme podle chuti. Do hnětače nasypeme kukuřičnou mouku, hladkou pohankovou mouku, sůl, sušené droždí, olej, vodu a vejce, vše zpracujeme ve vláčné těsto. Rukama namočenými v oleji z něj vytvoříme dvě tenké placky. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme zakryté nakynout. Poté pohankovou pizzu potřeme náplní, posypeme oreganem a hrubě nastrouhaným ementálem. Pizzu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Poté jednotlivé placky vyjmeme a ihned podáváme.
user-icon

autor Evunka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pohanková pizza

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena