Pohankoto s červenou řepou a seitanem

Recept z červené řepy. Super na rychlou večeři nebo lehký oběd.


5.08x
30 min
1×

Postup přípravy

Nejprve necháme pohanku projít varem. Pak ji ihned necháme dojít asi 20 minut v peřinách, aby se zachovaly cenné látky, které se varem ničí.

Zatímco pohanka odpočívá v peřinách, dáme si na troše oleji orestovat na hrubo nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky pokrájenou červenou řepu. Za chviličku podlijeme vodou, přidáme nové koření a hřebíček a necháme pod pokličkou dusit.

Když řepa trochu změkne, přidáme na kostičky nakrájený seitan. Není nutné ho dávat, ale slouží zde jako zdroj bílkovin. Navíc má takovou příjemně měkkou konzistenci. Dusíme dál. Během dušení podle potřeby podléváme.

Když je řepa dost měkká, podle toho, jak každému vyhovuje, můžeme vypnout plotýnku a přidáme změklou pohanku. Promícháme, osolíme a můžeme podávat.
Jen dáváme pozor na vyndávání nového koření a hřebíčku, rozkousnuté to není nic moc.

Pohankoto s červenou řepou a seitanem ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pohankoto s červenou řepou a seitanem

Zpět na recept