Pohanka s pikantní rajčatovou omáčkou

Jednoduchý recept na jídlo, které je nejen zdravé, ale i vynikající chuťově.


4.822x
45 min
7×

Postup přípravy

Pohanku propláchneme a dáme do hrnce s cca 300 - 500 ml mírně osolené vody, případně přidáváme během vaření podle potřeby. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni asi 10 minut, pak přikryjeme pokličkou a necháme dalších 10 minut dojít. Scedíme do hrnečku a vodu použijeme při přípravě omáčky (obsahuje zdraví prospěšné látky).

Ve větší pánvi si mezitím připravíme omáčku. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na másle, pak přidáme spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, podlijeme trochou vody a necháme vařit nezakryté na silném plameni asi 10 minut. Pak přidáme hrst bazalky, prolisovaný česnek a ochutíme dostatečně solí, pepřem a chilli kořením.

Rajčatovou omáčku promícháme s pohankou a rozdělíme do misek. Nahoru vždy položíme plátek sýra a zapečeme krátce v mikrovlnné troubě, aby se sýr roztavil.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pohanka s pikantní rajčatovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní