Pohanka nasladko i naslano

Recept na staré české jídlo.


4.231x
45 min
6×

Ingredience

1 špetkasůl
1 kgpohanka
1.5 lstudená voda

podle chuti

cukr
česnek
máslo
skořice
cibule
granko

podle potřeby

olej
mléko

Postup přípravy

Nejdříve pohanku propláchneme ve studené vodě a poté vodu slijeme. Pohanku nasypeme do studené vody, osolíme špetkou soli a přivedeme k varu, vaříme 5 minut a pak necháme půl hodiny dojít. Nemícháme. Všechna voda by měla být vyvařená. Když chceme pohanku nasladko, můžeme do takto uvařené pohanky postupně vmíchávat horké mléko, abychom vytvořili kaši. Pohanka bude mléko postupně pohlcovat. Když už pohanka mléko nevstřebává, přestaneme mléko přidávat a ještě naposledy promícháme. Pak porci pohanky na talíři osladíme grankem nebo jen skořicí a cukrem. Nezapomeneme omastit rozpuštěným máslem. Pokud budeme připravovat pohanku naslano, tak do kaše nevmícháváme mléko. Na pohanku dáme osmaženou cibulku nebo prolisovaný česnek a omastíme máslem.
user-icon

autor ostružina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pohanka nasladko i naslano

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena